Ads 468x60px

.

luni, 7 octombrie 2013

Aleodor Imparat

       Aleodor Imparat.A fost odata ca niciodat, un imparat care  vroia sa aibe si el un copil.Dorinta i se indeplini,si Dumnezeu ii darui un fiu foarte frumos.

In ceasul mortii, imparatul isi sfatui fiul sa nu vaneze pe mosia lui jumatate-de-om-calare-pe-jumatate-de-iepure-schio, deoarece cine ajunge acolo nu scapa nepedepsit.

         Dupa moartea imparatului, Aleodor carmuieste intelep tara si respecta cu sfintenie sfatul tatalui sau, dar intr-o zi pe cand era la vanat, greseste si calca pe pamantul pocitaniei de om. Aceasta ii cere fiului de imparat sa-i aduca fata lui Verdes-Imparat, daca vrea sa-l ierte pentru ca-i calcase pamantul.

        Plecat la drum, intalneste o stiuca, un corb si un taune carora le cruta viata si ii ajuta primind din partea cestora promisiunea ca il vor ajuta la nevoie.           Ajungand la curtea lui Verde, Aleodor afla ca pentru a dobandi fica sa, trebuie sa depaseasca trei probe.
       Cu ajutorul noilor sai amici, fiul de imparat iese castigator la sfarsitul celor trei incercari. 
Aleodor o duce la Pocitanie, dar aceasta refuza sa se casatoreasca cu o asemenea fiinta. De accea, ne necaz Pocitania plesneste si moare.
In aceasta situatie, Aleodor isi extinde imparatia si pe mosia Pocitaniei si se casatoreste cu fata lui Verdes –Imparat, spre bucuria supusilor sai.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu